Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Κανονικά από Δευτέρα η μεταφορά των μαθητών στην Αχαϊα

Κανονικά θα γίνουν την Δευτέρα οι μεταφορές των μαθητών στο νομό Αχαΐας. Σε συνάντηση σήμερα  το βράδυ ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, εκπροσώπους του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και των ιδιοκτητών ταξί αποφασίστηκε το έργο μεταφοράς των μαθητών να παραταθεί έως τις 11 Φεβρουαρίου 2011.

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει αφορά, ως γνωστόν, παλαιότερες οφειλές προς τους μεταφορείς αλλά και το γεγονός ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε άκυρη την σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας και των μεταφορέων για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Η αιρετή Περιφέρεια ήδη με προσφυγή της προς το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει ζητήσει την ανάκληση της απόφασης ακυρότητας της σύμβασης ώστε να μην σταματήσει το έργο της μεταφοράς των μαθητών μεσούσης της σχολικής περιόδου.

Παράλληλα, σε περίπτωση που η αίτηση ανάκλησης απορριφθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο η Περιφέρεια θα προχωρήσει άμεσα σε παρέμβαση προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζητώντας να υπάρξει ρύθμιση στο ζήτημα.

Πηγή: ΤHE BEST
Αναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΛΩΝΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου