Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟ ΝΙΚΟ ΚΑΤΗ


• Γιατί ξεχωρίζουν κάποιοι ηθοποιοί ;
• Τι ζητάει ο συγγραφέας από εμάς ;
• Ο ρόλος του σκηνοθέτη.


Σύνολο ωρών: 12
Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου: Ξενοδοχείο Βυζαντινό (Ρ. Φεραίου 106 & Ασκληπιού) Αίθουσα ημιώροφου.


Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν νέες καλλιτεχνικές αρχές που οδηγούν σε προσωπικές και πρωτότυπες δημιουργικές εμπειρίες. Θα δουλέψουν με κείμενα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Στόχος είναι να μεταφερθούν νέοι τρόποι δουλειάς που χρησιμοποιούνται από μεγάλους ηθοποιούς του θεάτρου και κινηματογράφου στην Αμερική και την Αγγλία. Εισάγοντας ένα νέο τρόπο ερμηνείας του κειμένου και αναδεικνύοντας το κείμενο κάτω από τις λέξεις και τις κρυμμένες έννοιες , θα εντοπιστούν η καθαρή δράση και οι άμεσοι στόχοι.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρολόγους και όσους ασχολούνται με την τέχνη του θεάτρου εν γένει.



Σάββατο 6 Μαρτίου 13:00- 19:00
Κυριακή 7 Μαρτίου 10:00- 16:00
• Κόστος συμμετοχής: 75 ευρώ
• Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής


ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΗΣ
Σπούδασε υποκριτική στη διεθνούς φήμης Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (Royal Academy of Dramatic Arts) στο Λονδίνο και σκηνοθεσία στο θέατρο Roundabout του Broadway (Νέα Υόρκη) με τον πολυβραβευμένο Gene Feist, σκηνοθέτη και ιδρυτή του θεάτρου, ενώ συνεργάστηκε καλλιτεχνικά με την Ούτα Χάγκεν, Ν. Υόρκη, Μαρσέλ Μαρσώ, Ν. Υόρκη κ.ά.

Έχει σκηνοθετήσει 15 έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στη Νέα Υόρκη, Βοστώνη και μεγάλα περιφερειακά θέατρα των ΗΠΑ, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 30 θεατρικά έργα σε Νέα Υόρκη (Broadway και off-Broadway), Λονδίνο, Δουβλίνο, Κολωνία κ.λπ.

Στις ΗΠΑ συνεργάστηκε στο θέατρο με γνωστούς ηθοποιούς (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Τζον Τορτούρο, Λίαμ Νίσον, Κρίστοφερ Γουόκεν κ.ά.), ενώ δούλεψε στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Έχει διδάξει υποκριτική και σκηνοθεσία σε σεμινάρια,workshops και σε δραματικές σχολές στη Ν.Υ, Βοστώνη, Μαδρίτη, Λονδίνο, Λιλ, Αλεξάνδρεια, Λάρνακα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες- Δηλώσεις συμμετοχής:2610. 422 080, 6976.878104/ Γιούλη Δούβου
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου