Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Η άσχημη αδερφή



Το διήγημα του Δ. Βικέλα η "Άσχημη αδερφή", το οποίο ανθολογείται ως ένα από τα καλύτερά του, ανεβαίνει στην θεατρική του εκδοχή στην σκηνή του θεάτρου «Αγορά» από τις 30 Ιανουαρίου. Η θεατρική επεξεργασία του διηγήματος ανήκει στην Ευανθία Στιβανάκη η οποία υπογράφει και την σκηνοθεσία.


Το έργο είναι μια πρωτότυπη κωμωδία χαρακτήρων και ανθρώπινων σχέσεων.

Η υπόθεση έχει ως εξής: ο ιδιόρρυθμος και υπέρβαρος καθηγητής των αρχαίων ελληνικών Πλατέας, σώζεται από βέβαιο πνιγμό από τον νεαρό πρωτοδίκη Λιάκο. Ο Λιάκος είναι ερωτευμένος με μια νεαρή και όμορφη κοπέλα αλλά δεν μπορεί να την παντρευτεί, αφού πρέπει πρώτα να «αποκατασταθεί» η γεροντοκόρη και άσχημη αδερφή της. Ο Πλατέας αποφασίζει να θυσιαστεί υπέρ του φίλου του και να παντρευτεί αυτός την άσχημη ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ευτυχίας για τον φίλο του… Και τότε αρχίζουν οι ανατροπές, τα περίπλοκα μπερδέματα με πρωτεργάτη την δαιμόνια οικονόμο του Πλατέα, την κυρά - Φλωρεντία ή Φλουρού, η οποία είναι πολιτικός οπαδός του Χ. Τρικούπη, ορκισμένη αντίπαλος του έπαρχου της Σύρου, πολυμήχανη και αποτελεσματική, εφόσον στα κατάστιχα της έχει καταγράψει κάθε παρανομία, ατασθαλία, σκάνδαλο και μηχανορραφία των προσώπων της εξουσίας στη Σύρο αλλά και όλης της πολιτικής σκηνής της εποχής.


Συντελεστές παράστασης:
Μουσική: Νίκος Δημογιάννης.
Κοστούμια:Ντούλη Δημητροπούλου
Σκηνογραφία: Θάνος Μπαλαφούτης,
Φωτισμός: Στράτος Λιμπερτός
Γραφιστική επιμέλεια: Αντώνης Παπαντωνόπουλος.
Ηθοποιοί: Μιχάλης Σμυρλής (Πλατέας), Όλγα Λαμπροπούλου (Φλουρού), Σπύρος Κανελλάκης (Λιάκος), Γιώργος Αγγελόπουλος (Έπαρχος), Μίλτος Σπυρόπουλος (Μητροφάνης), Μελίνα Κουτσοχέρα (Ζηνοβία, η Άσχημη αδερφή), Δήμητρα Μπακοθανάση (Ευλαλία, η ‘Ομορφη αδερφή), Μαρία Καραπαναγιώτη (Αλαλία).


Πληροφορίες:
Θέατρο "Αγορά", Καραϊσκάκη 149, τηλ. 2610-225584

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου