Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 132

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 132
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ



«…….Να απαλλαχθούν οι διωκόμενες εκπαιδευτικοί από τις κατηγορίες.
Να δικαιωθούν η κα Πρωτονοταρίου και οι δάσκαλοι του 132 για τις επιλογές τους.
Να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα απόρριψης του σκοταδισμού και της ξενοφοβίας, ένα αισιόδοξο μήνυμα για την παιδεία και την κοινωνία του αύριο….»


Ακριβώς έτσι κατέληγε κλιμακούμενο το ψήφισμα συμπαράστασης του συλλόγου μας, εκφράζοντας μάλλον μια ευχή παρά μια ρεαλιστική προσδοκία. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τότε, λίγες μέρες πριν τη δίκη, ότι η πραγματικότητα θα ξεπερνούσε τις προσδοκίες μας!


Αγκαλιά με τους δασκάλους των παιδιών μας, με κομμένη την ανάσα, ακούσαμε, μη πιστεύοντας στ’ αυτιά μας, τον εισαγγελέα της έδρας να μετατρέπει το κατηγορητήριο σε εγκώμιο για τη Στέλλα Πρωτονοταρίου, τους συνεργάτες της εκπαιδευτικούς και το σχολείο μας, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τους μηχανισμούς και τους παράγοντες που την οδήγησαν στο εδώλιο!


Ως γονείς νιώσαμε, για άλλη μια φορά, ευλογημένοι, που η συγκυρία έφερε τα παιδιά μας σε αυτό το σχολικό περιβάλλον και δικαιωμένοι για την επιλογή μας να στηρίξουμε - και στα δύσκολα - τους ανθρώπους που με μόχθο και αγάπη το διαμόρφωσαν.


Τώρα το μόνο που προσδοκούμε είναι να επιστρέψει η κα Στέλλα Πρωτονοταρίου (η Δασκάλα με το Δ κεφαλαίο, όπως είπε και η Υπουργός Παιδείας) στη θέση απ’ όπου άδικα και, όπως αποδείχθηκε, με σκοπιμότητα εκδιώχθηκε, να κλείσει αυτή η μαύρη παρένθεση στην ιστορία του σχολείου μας και να ξαναγίνει το 132 αυτό που ήταν.


Ένα σχολείο στα σύνορα της Ουτοπίας, ένας παλλόμενος φάρος ελπίδας και αγώνα για την παιδεία και την κοινωνία των όλων και των ίσων.


Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και
Κηδεμόνων του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

H πρόεδρος                                            H γραμματέας
Ελένη Χατζηδιαμαντή                         Ολυμπία Παγουλάτου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου